Méhpempő.net

Termékfüggetlen információs oldal

A méhpempő összetevői

A méhpempő nagyon összetett biokémiai rendszer. Százalékos összetétele a mai napig nem ismert, és még mindig vannak olyan anyagok benne, amelyeket nem tudtak azonosítani. Pozitív tulajdonságai valószínűleg tökéletes százalékos összetételében is rejlenek. Nem emberi ész rakta össze receptúráját, hanem maga a teremtő természet. Talán ennek köszönhető, hogy rögtön érezni fogja a különbséget a szintetikus vitaminokhoz képest. A méhpempő összetevői között megtalálható a teljes B-vitamin komplex, a szinte teljes vitamin sor, nyomelemek, ásványi anyagok, savak, fehérjék stb.

Eddig azonosított, kivont anyagok

Vitaminok

Majdnem minden vitamint tartalmaz. Teljes B-vitamint sort (B1-vitamin, tiamin, B2-vitamin, ribolfavin, B3-vitamin niacin, niacinamid,nikotinsav, B5-vitamin pantoténsav, B6-vitamin piridoxin, B12-vitamin kobalaminok) (a jelenleg ismert legerősebb B5- vitamin - pantoténsav forrás). Megtalálható benne továbbá az A-, C-, D-, E-, H-vitamin - biotin,P- vitamin, folsav.

Nyomelemek, ásványi anyagok

Vas, réz, nikkel, kobalt, mangán, jód, szelén, nátrium, kálium, magnézium, kén, szilícium, kálcium, foszfor.

Fehérjék

Fehérjetartalmát nagyrészt enzimek adják. Eddig azonosított: amiláz, aszkorbinoxidáz, nem specifikus kolineszteráz, foszfateáz, szalicináz.

Aminósavak

Alanin, arginin, aszparaginsav, cisztein, glutaminsav, glicin, hisztidin, leucin, izoleucin, metionin, feninalanin, prolin, szerin, treonin, tirozim, triptofán, taurin - ez az anyag természetes formában csak anyatejben, és a méhpempőben fordul elő.

Sikerült kivonni még: sebacinsavat, 2-decén-dikarbon savat, 9-OH-2 decénsavat

Cukrok

Fruktóz, glükóz, szacharóz, ribóz, muko-poliszacharidok, egyéb poliszacharidok.

Hormonszerű anyagok

Növekedést serkentő anyagok, hormonok, illetve hormonszerű anyagok. (acetilkolin, inozit, gonadotrop hormon, parotin hormon)

Zsírsavak

Mirisztin, palmitin, sztearin.

A méhpempő értékét a 10-hidroxi-2-decenoic sav (10-HDA) mennyisége határozza meg a piacon. Ez egy olyan speciális anyag, ami csak a méhpempőben található. Friss méhpempőben 0,5-1% HDA található. A liofílizáltban 1,5-3%, hiszen a víztartalom kivonásával a hasznosanyag tartalom növekszik adott mennyiségű méhpempőben. Bizonyos eljárással ezt a százalékértéket 4-6%-ra is emelni tudják.

A méhpempő összetevői közül több (pl. acetilkolin) a méhpempő öregedésével lebomlik, kitermelése után már másnap bomlani kezd, ezért értékesebb a megfelelő eljárással azonnal konzervált - liofílizált - méhpempő, vagy kaptárból kivett azonnal elfogyasztott méhpempő, amibe nem tartozik bele a becsomagolt és frissként árult, de tartósításában nem megoldott termékek. Különbség a hatásában érzékelhető. Lásd: Méhpempő fajták.

Méhpempő videók

Cukorbetegség és a Méhpempő

Cukorbetegség és a Méhpempő

Cukorbetegség és a Méhpempő - Dr. Csomai Zita előadása

Videók böngészése >>


Liofílizálási eljárás

Friss méhpempő, vagy liofílizált méhpempő?

Méhpempő

A friss méhpempőt azonnal hűteni kell, és sötét helyen tartani. Így viszik el a liofílizálás helyszínére. Itt desztillált vízzel keverik, megszűrik. Ezután kerül liofílizáló készülékbe, amelyben forogva hűl -30 fokra, majd állandó nyomást biztosítanak. Ekkor felmelegítik a környezetet breitling replika plusz 45 fokra, így érik el, hogy a nedvesség a méhpempőből azonnal pára alakjában eltávozzon. Így egy mikrokristályos, por alakú anyagot kapunk.

Tovább olvasom >>


Teherbe esés

Miért nem megy a teherbe esés, amikor egészségesek vagyunk mindketten?

kisbaba

Nincs is rosszabb annál, ha a sikertelen teherbe esés miatt tehetetlennek replika óra rolex érzed magadat. Olvasd el ezt a cikket, és meg fogod érteni, hogy a mélyben rejlő, alattomos ok 70-80%-ban mindig ugyanaz. Ha ezt megértetted, tudsz ellene tenni. Remélem, visszakapod a reményt. Készen állsz?

Tovább olvasom >>