Méhpempő.net

Termékfüggetlen információs oldal

Méhpempő összetétel

Méhpempő italA Méhpempő, mint nagyszerű táplálék-kiegészítő esetében sem szabad elfelejtenünk, hogy összetétele több tényezőtől is függ. Befolyásolja, hogy honnan származik, mikor gyűjtötték, csakúgy, mint a dologos méhek biológiai tulajdonságai. Ám minden esetben elmondhatunk néhány alapvető jellemzőt.

A Méhpempő kb. 66%-ban tartalmaz vizet, és 15%-ban cukrot - glükózt, lruktózt, szacharózt, maltózt stb. A Méhpempőben található még kb. 13%-ban prolin - nitrogénszármazék -, amelyet nagyrészt az emberi szervezet számára elengedhetetlen fontosságú aminosavak alkotnak. A fennmaradó körülbelül 5% összetevőt lipidek teszik ki.

Emellett sokféle vitamint, leginkább a B-csoportba tartozókat találhatunk benne. A Méhpempő B5-vitaminban leggazdagabb táplálékunk. Ez a vitamin felelős az izomsejtekben, májban, vesében, agyban található sejtek anyagcseréjéért. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, nyomelemeket, kalciumot, rezet, vasat, foszfort, nitrogént, szilíciumot, ként. Utóbbiak alapvető szerepet játszanak szervezetünk működésében, ugyanis számos olyan reakcióért felelősek, amelyek az anyagcserét irányítják. Van néhány olyan összetevő, amely csak egészen kis mennyiségben található a Méhpempőben, de így is rendkívül fontos: antibakteriális, antibiotikus összetevők, hormonok, a szervezet növekedésért felelős anyagok.

A tiszta Méhpempő különleges tulajdonságainak, összetevőinek kutatása a mai napig folyamatban van. Orosz kutatók nemrégiben fedezték fel, hogy ribonukleinsavat - RNS - és dezoxiribonukleinsavat - DNS - is tartalmaz, amely az emberi szervezet sejtjeinek felépítésében játszik döntő szerepel.

Méhpempő gyógyhatásai

MéhpempőHabár az aminosavak, vitaminok, nyomelemek mennyisége a méhpempőben nem túl jelentős, mégis fontos szerepet játszanak, minőségük miatt. Gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatásán kívül klinikai kísérletek bizonyítják, hogy a Méhpempő még számos jó tulajdonsággal rendelkezik.

Először is: javítja a sejtek anyagcseréjét, a szervezet általános állapolát, energiát ad. Az agyalapi mirigyre, a mellékvesére gyakorolt hatásának köszönhetően segít legyőzni a depressziós állapotot, az erőtlenséget, az idegi kimerültséget, a fizikai fáradtságot. Étvágytalanság, vérszegénység esetén, illetve betegség, műtét utáni lábadozási időszakban segíti a súlygyarapodást, és nemcsak a fizikai állapotot erősíti, hanem növeli a vitalitást, lassítja a szervezet és bőr öregedését.

A tiszta Méhpempő szíverősítő hatású - erősíti az izmokat -, tágítja az ereket és kiegyenlíti az ütőerekben kialakult nyomást. A Méhpempő védi a májat, és kísérletek azt mutatják, hogy hatásos nyombélfekély esetében.

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy a Méhpempő kiváló stimuláló szer, erősebbé, kiegyensúlyozottabbá tesz, jó közérzetet biztosít, különösen idegrendszeri problémák esetén remek vitalizáló szer.

Ajánlják még vérszegénység, impotencia, a szervek, a bőr és haj korai öregedése, depresszió, kimerültség eselén. Terhesség alatt is javasolt a fogyasztása, mert védi a májat, szabályozza a bélmüködést, kiegyensúlyozza az idegrendszert és a biokémiai összetevői szabályozzák a méhösszehúzódásokat.

Memóriánk karbantartása Méhpempővel

MemóriaA feledékenység, memóriaproblémák, koncentráció gyors vesztése öregedésünk első jelei, mely egyes személyeknél nagyon korán jelentkezik. A memória frissességének megőrzése, első sorban táplálkozási szokásainktől függ.

A tiszta méhpempő egyedüli forrása az acetilkolinnak és a 10-HDA savnak, melyek kiemelten fontos idegingerület átvivő anyagok, azaz felelősek az idegsejtek közötti kommunikáció gyorsaságáról, intenzitásáról.

A méhpempőt fogyasztók már néhány alkalom után, kirobbanó energiákról, erőteljesebb koncentrációról és jobb memóriáról számoltak be.

Miért fontos a méhpempő fogyasztása?

Az idős kor előrehaladtával elkerülhetetlen memóriánk gyengülése. E gyengülésnek két fő oka van: az egyik fiziologiai, a másik egy biológiai ok.

Meg kell jegyezni, hogy az agysejteknek tulajdonsága egyedi, hiszen a szervezet többi sejtjei folyamatosan megújulnak. A kor előrehaladtával az agysejtek lassan kopnak és fogynak, ezáltal gyengül az emlékezetünk.

A méhpempő segít az agyat karban tartani, ellátja az idegrendszert energiával. A méhpempő tele van B-vitaminnal, azon belül pedig a B5 vitamin mennyisége rendkívül magas. A B5 vitamin, más néven pantoténsav, kiemelt szerepet játszik a belső stressz csökkentésében, az agy energiával történő ellátásában.

Agysejtek pusztulásának lelassítása

Születéskor nagyjából 100 miliard agysejtünk van, ami a pubertáns kor vége körül kezd lassan csökkenni. Ezalatt azt értjük, hogy valójában a kamaszkor ideje alatt van legélesebb elménk. 60 év felett az agysejtek pusztulási folyamata egyre gyorsabb. Ezt a tényt leginkább a patológusok bizonyíthatják akik sokat boncolnak. Egy 20 év körüli halott agya kb. 1,5 kg, míg egy idősebb 70-80 éves személyé csak 1kg. körüli súlyú.

Az agysejtek gyors pusztulását, megakadályozhatjuk Méhpempő fogyasztásával. A kor előrehaladtával ajánlatos évente többször Méhpempő kúrát tartani, ami nem csak az agysejtekre van jó hatással, hanem általánosan szervezetünkre is.

Tudósok bebizonyították, hogy a Méhpempő, mint táplálék kiegészítő nem csak serkenti az agy működését, de jó hatással van beszéd központra, mozgás koordinációra, a tisztán gondolkodásra, a gyors gondolatra, logikára, hallási és vizuális érzékelésre.

Alapvetően a Méhpempő nagyon sok esetben segíthet, mint: szellemi fáradtságnál idegkimerültségnél, szorongásnál, ingerlékenységnél, érzelmi kiegyensúlyozatlan-ságnál, álmatlanságnál, stressz helyzetben, általános rossz közérzet megszüntetésénél.

Ha először fogyaszt méhpempőt, néhány nap után jelentős változásokat fog tapasztalni hétköznapjaiban, munkájában, tűrőképességében egyaránt.

Acetilkolin

AcetilkolinAz acetilkolin az aminoalkoholok közzé tartozó vegyület, amely egyes idegvégződésekben, pontosabban a kolinerg idegrostokban szabadul föl.

Az acetilkolin elsőként felfedezett neurotranszmitter molekula. Mind a perifériás, mind a központi idegrendszerben ingerületátvivő anyagként funkcionál, sok fajban, köztük az emberben is. Az acetilkolin az autonóm ganglionok neurotranszmittere.

Az acetilkolinnak közvetve, vagy közvetlenül számos agyi funkcióban kiemelkedő szerepe van.

A kutatók és orvosok által jelenleg ismert legjobb természetes acetilkolin forrás a méhpempő, amely az említett anyagon kívül számos olyan tápanyagot - például B-vitamint tartalmaz - melyek együttműködnek az acetilkolinnal agyunk és idegrendszerünk egészségesebb működésében.

Az acetilkolinnak számos szerepe van szervezetünkban. Az acetilkolin révén tevődik át az idegingerület az izomrostokra. A felszabaduló acetilkolin az idegvéződéseknél mindíg jelen lévő bontó enzim, a kolinszteráz hatására, hamar kolinra és ecetsavra bomlik. Mindezek következtében pozitív hatással van az izomműködésre, a humorális szabályozásra, a vegetatív idegrendszerre.

Az acetil-kolin elősegíti a szándékos mozgásokat, a külső ingerek érzékelését, irányítja az információk feldolgozását, az éhség- és szomjúságérzetet, és olyan szellemi teljesítményeket, mint a kritikai- és ítélőképesség.

Az acetilkolin gyakran előfordul a hippokampusz (előagy) új emléknyomok képződéséért felelős területén. Amennyiben alulműködnek az előagy acetilkolin termelő sejtei, úgy Alzheimer-kór alakul ki. Minél kevesebb az acetilkolin termelés, annál súlyosabb az emlékezetvesztés.

Az acetilkolin előfordul a vázizomrostokon végződő szinapszisokban is. Vannak olyan kémiai szerek, amelyek befolyásolják az acetilkolin jelenését és izombénulást okozhatnak. (hadászati ideggázok, rovarirtó szerek)

Az acetilkolin felszaporodása megakadályozza a szinaptikus átvitelt.

A botulinum baktériumok, melyek a helytelenül tárolt ételekben fordulnak elő, gátolják az ideg-izom szinapszisok acetilkolinreceptorait, ezáltal megbénulnak a légző izmok, ami akár halált is okozhat.

Az acetilkolinból termelődő kolin hatása

A kolin a B-vitamin komplex tagja, lipotróp azaz zsírokat emulgáló hatású anyag. A kolin elősegíti a zsírok, a koleszterin gyorsabb felszívódását a szervezetben. Azon ritka anyagok egyike, amely képes áthatolni a vér-agy gáton, ezáltal védve agyunkat.

A kolin közvetlenül táplálja az agysejteket, csökkenti a vér koleszterinszintjét.

A kolin nagyon sok biológiai folyamatban jelen van. Foszfatidil-kolinként megőrzi a sejthártya épségét, olyan alapvető élettani működésekben működik közre, mint a sejtek információ-átadásai, energiaellátása, illetve a sejten belüli kommunikáció. Nem megfelelő kolin bevitele ezeket a folyamatokat hátrányosan érintheti.

A kolin ezenkívül részt vesz a sejtstruktúrák és -funkciók megőrzésében is.

A kolin valójában a B-komplex egy tagja, csak azért nem szokták a B-vitaminok közé tenni, mivel nemcsak külső forrásból tud szervezetünk hozzájutni, hanem képes szintetizálni is azt.

Az emelkedett homocisztein szint jelentősen megnöveli az érelmeszesedés kockázatát, csakúgy mint egyéb kardiovaszkuláris, vagy idegrendszeri rendellenességekét. A kolin szerepe abban van, hogy belőle jön létre a betain, egy oxidációs folyamat révén, mely anyag jelentősen csökkenti a homocisztein szintjét, L-methionine-t szintetizálva abból.

A kolin védi a májat, segít ellátni méregtelenítő feladatát, erős megterhelés esetén (alkohol, drog) valamelyest csökkenti a káros hatásokat, valamint megakadályozza zsírok lerakódását a szervben.

A kolin a zsírégetést is segíti, fokozván a szervezet zsírfelhasználását, ezáltal diéta mellett támogathatja a zsírvesztést. (Különösen inozitollal.)

A kolinnal nagyban csökkenthető az epekövek kialakulásának valószínűsége.

A kolin egyike azon kevés anyagoknak, amelyek át tudnak hatolni a vér-agy gáton, amely többek között megvédi az agyat a napi étrend változásainak hatásaitól.

A kolin hiánytünetei érintik az agyi folyamatokat, az emlékezetet is. Aki nem képes tartós koncentrációra, feledékeny vagy gyakran szenved fejfájástól, jogosan gyanakodhat kolin hiányra.

Ha kevés az acetilkolin

Az agyban az idegsejtek intelligens párbeszéde kémiai anyagokkal, a többi között acetilkolinnal történik. Az acetilkolin pályákhoz kötött, amelyek behálózzák az agykérget, a memóriaközpontot.

Az előagy acetilkolin termelő sejtjei, amennyiben alul működnek, az Alzheimer-kór kialakulásához vezetnek. Minél kevesebb az acetilkolin termelés annál súlyosabb az emlékezetvesztés.

Az acetilkolinnak számos agyi funkcióban van szerepe. Megállapították, hogy a méh agyszövetei 1 óra alatt 5 mg acetilkolint szintetizáltak.

Acetilkolinnal végzett kísérletek azt bizonyítják, hogy a méhpempő 1000-szer annyi ace­tilkolint tartalmaz, mint a méz.

Az acetilkolin hatása a Méhpempő öregedésével csökken, de összefüggés­ben van savtartalmával és hőfokával is. Meghatározó szereplője a gonadotrop hormon, melynek feladata a petefészek stimulálásával az ösztrogén, a női hormon termelésének elősegítése. Illetve a parotin hormon, amely serkenti a sejtek anyagcseréjét a szervezetben, ezáltal az egész test megújulását szabályozza.

Acetilkolin története

Elsőként Henry Hallett Dale szonosította 1914 -ben a szívre gyakorolt hatását. Otto Loewi állapította meg róla, hogy neurotranszmitter, aki először a vagusstoff nevet adta neki, mivel a a bolygóidegből (nervus vagus) választódik ki. 1936-ban mindketten Nobel-díjat kaptak munkájukért.

Alvást segítő hormonok

Ma már tudjuk, hogy az alvás, különösen a mély alvás fázisai igen fontosak a szépség, egészség szempontjából. Azonban az álmodó (REM) szakaszoknak is van jelentőségük testi-lelki egészségünkben. Az álmok nyilvánvalóan segítenek a pszichikai regenerálódásban, új cselekvési és gondolkodási lehetőségek feltárásában.

Az alvás REM fázisában, amelyet magas kortizoltükör kísér, bizonyos mértékben osztályozzuk a nap folyamán összegyűlt információkat és élményeket. Ezeknek az adatoknak az elraktározása aztán a mély alvás szakaszában történik, amikor - a tobozmirigy hormonjának, a melatoninnak az irányításával - több növekedési hormon választódik el.

Ébredés előtt aztán az ACTH "ébresztő hormon" koncentrációja növekedik meg. Az ACTH a vérárammal a mellékvesekéreghez kerül, ahol serkenti a kortizolkiválasztást. Ez pedig felszabadítja a test energiatartalékait: ideje felkelni!

Melatonin

Ez a hormon a neuropeptidekhez tartozik, közeli rokonságban áll a szerotonin neurotranszmitterrel. Alvást elősegítő hatása van. Amikor alkonyatkor a nappali fény csökkenéséveI megindul a melatonintermelés, egyértelmű üzenet járja be a testet: anyagcsere, pihenj! Ennek a hormonnak köszönhetően tudjuk éjjel kipihenni magunkat.

A melatonin elválasztása nem az alvástól függ, hanem kizárólag a világosság-sötétség ritmusától. Ha "belső óránk" összezavarodik, mint pl. a jetlag (időeltolódás okozta) tünetegyüttes, az éjszakai műszakban dolgozók alvászavarai, vagy a vakok (a világosság-sötétség ritmusát a szem recehártyája közvetíti az agynak) esetében, akkor melatonin adása segíthet. Ez a csökkent melatoninszint következtében fellépő alvászavarokra is érvényes.

A melatonin fiatalon tart, vagyis: néhány fokkal alacsonyabb teljesítményre kapcsolja a sejtek erőműveit, így megakadályozza az energiapazarlást, az idő előtti elhasználódást. Ezenkívül a melatonin csökkenti a testhőmérsékletet, ami lehetőséget ad a szervezetnek a sejtekben szükséges javítások elvégzésére, mert amíg az energiafelhasználás és -termelés a csúcson jár, alig van rá kapacitás.

Az évek során a test elveszíti azt a képességét, hogy éjszaka csökkentse hőmérsékletét. Ez lehet az egyik oka annak, hogy sok idős ember reggel nem érzi magát igazán kipihentnek.

Progeszteron

A progeszteron elősegíti a megérdemelt alvást. Akár a lélek gyógyszerének is nevezhetnénk. Ez a hormon kiegyensúlyozóan hat, mert serkenti a mielin-hüvelyképződést - amely bizonyos mértékben az idegek védőruhája -, és mert az agyban a test saját opiátjainak termelését ösztönzi, amelyek fájdalomcsillapító, kiegyensúlyozó és nyugtató hatásúak. Azt, hogy milyen hatékony a testnek ez a saját anyaga, az a tény is igazolja, hogy császármetszés esetén kevesebb altatószerre van szükségük azoknak a szülő nőknek, akiknek vérében magas a progeszteron koncentrációja.

Gyermekeink alvás közben nőnek

A gyerekek a szó szoros értelmében alvás közben nőnek: a szomatotropin nevű növekedési hormon is az éjszakai pihenés idején szabadul fel. Ráadásul befolyásolja az alvás mélységét és szerkezetét, vagyis a REM és a Non-REM fázisok váltakozását is.

Ösztrogén és a prolaktin hatása az alvásra

Az ösztrogénhiány a közismert vegetatív idegrendszeri panaszok mellett az alvás szerkezetét is megváltoztathatja. A REM szakaszokat megrövidítheti és ha az álmok hiányoznak alvásunkból, az érzelmi élet zavart szenved. Azért, hogy kialudjuk magunkat, a kellő ösztrogénszint felel.

Az éjszakai órákban fokozódik a prolaktin (tejelválasztó hormon) kiválasztása (férfiakban, nem terhes nőkben is). Szerepük ez esetben a szorongás oldása, valamint az immunvédekezés serkentése, a nyiroksejtek vírusölő képességének megnövelése.

A stresszhormonok napi ingadozása, valamint a hajnali világosodás tobozmirigyre gyakorolt hatása ébreszti fel az alvó embert. A tobozmirigy ugyanis a világosság hatására megszünteti a melatonin termelését, míg a stresszhormonok fokozottabb kiáramlása megkezdi a szervezet üzembe helyezését. Emeli a vérnyomást, fokozza az anyagcserét stb.

A legtöbb hormon aminosavakból felépülő fehérjéből, vagy koleszterinből származik. Bármely hormon alacsony szintje a kiegyensúlyozott életmód felborulását eredményezheti. A méhpempő képes arra, hogy rávegye a szervezetet annak a hormonnak a termelődésére, amelyből az éppen hiányt szenved.

Méhpempő hatása az alvásra

Pihentető alvás és a méhpempőAzok a személyek, akik már fogyasztottak Méhpempőt, a kezelés napjainak előrehaladtával egyre jobban, nyugodtabban alszanak. A magyarázat abban rejlik, hogy a Méhpempő páratlanul gazdag tápanyagai segítenek normalizálni az agy működését. A szerotonin felel a központi idegrendszer szabályozásáért. Sajnos manapság a tápanyagokban szegény, rosszminőségű és vegyszerkezelt táplálékok miatt, a szervezet nem kapja meg a minőségi táplálékokat, ezért nyugtalanabb.

Alvási problémák többféleképpen jelentkeznek, mint: hirtelen éjszakai ébredés, rémálmok, nyugtalan alvás este, képtelen elalvás, korai ébredés, fáradtan ébredés. Aki éjszaka nem pihen nyugodtan, az napközben fáradt, ingerlékeny, koncentrálási nehézségei léphetnek fel. Ahogy öregszünk, 50 év felett a szervezet számára szükséges tápanyagokat ki kell egészíteni, pótolni kell, ebben a korban a szerotonin termelése csökken. Kísérletek során kimutatták, hogy a szerotonin hiánya közvetlenül hatással van az alvásra. Idősek között, kétszer annyi nő szenved álmatlanságban, mint férfi. Altatót, vagy szorongásgátló szereket szednek sokan a panaszok ideiglenes megszüntetésére.

A Méhpempő táplálékkiegészítő segít e folyamatok egyensúlyának helyreállításában, tehát segíti a nyugodt éjszakai pihenést. A Méhpempő természetes tápanyag, nincs mellékhatása, nem lép kölcsönhatásba gyógyszerekkel, összetétele nagyszerű, nincs ellenjavallat. A Méhpempőt gyermekek, fiatalok, terhes nők, középkorúak, idősek egyaránt fogyaszthatják.

Neurotranszmitterek

A neurotranszmitterek közvetítő anyagok, amelyek a szinapszisokon - az idegrendszer ingerátviteli helyein - keresztül információkat adnak tovább a következő idegsejtnek. Bizonyos mértékben az ugrást közvetítik más adathálózatba.

A legismertebbek a dopamin, a szerotonin, az acetil-kolin, a noradrenalin, az ACTH és a GABA (gamma-aminovajsav). Minden neurotranszmitternek megvan a rá jellemző hatása. Az acetil-kolin elősegíti a szándékos mozgásokat, külső ingerek érzékelését, irányítja az információk feldolgozását, az éhség- és szomjúságérzetet, az olyan szellemi teljesítményeket, mint a kritikai- és ítélőképesség.

A dopamin támogatja a lelki-testi ösztönöket, az érzelmi és a motorikus spontaneitást. Segíti koncentrálási és reakcióképességünket, figyelmünket és érzékelésünket. A szerotonin szintén boldogsághozónak számít, nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremt, megszünteti a depressziós hangulatot, és az alvás szabályozásában is részt vesz.

A neuropeptidek a neurotranszmitterek különleges csoportját alkotják. Az agyban és más szervek sejtjeiben képződnek. A legismertebbek az endorfinok, amelyek például sporttevékenység után választódnak el, miközben különleges testi-lelki jó érzést közvetítenek.

Az endorfinok ezenfelül a test saját fájdalomcsillapítóiként is hatnak. A neurotranszmittereknek általában, a neuropeptideknek pedig különösképpen speciális kapcsolatuk van az immunrendszerrel. Lehetséges, hogy összefüggés áll fenn a lelkiállapot és a fertőzésekkel szembeni ellenállás csökkenése között.

Neuroszteroidok

A neuroszteroidok olyan hormonok, amelyek különböző pályákon hatnak az agyműködésre, például az idegek ingerlésével, a kalciumátfolyás megváltoztatásával, vagy bizonyos receptorok (érzékelők) befolyásolásával. Ezért viselkedésünkben és pszichikai reakcióinkban is részt vesznek: hogyan reagálunk a stresszre, mi vált ki bennünk félelmet, könnyen elveszítjüke a kedvünket, mennyire pihentetően alszunk.

A legfontosabb neuroszteroidok a DHEA, a 20-OH-progeszteron, az esztradiol, a progeszteron és a kortizol, valamint a pregnenolon, amely progeszteronná alakul.

Méhpempő és a neurotranszmitterek

Számos kutató egyetért abban, hogy a méhpempő hatékony idegi eredetű betegségek ellen, mint a depresszió, a szorongás, az idegesség, a memóraizavar vagy az alvászavar. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy grammonként 1 mg értékes hatóanyagot tartalmaz.

A kor előrehaladtával a neurotranszmitterek szintje drasztikusan csökken az idegrendszerben. Ennek a méhpempő révén történő közvetlen bevitele egyes kutatók szerint hihetetlen mértékű javulást hoz a szellemi kapacitásban. A méhpempő szublingvális adagolása biztosítja a nerotranszmitterek pótlását, vagy olyan előanyagokat, melyek következtében a neurotranszmitterek termelődése megindulhat a szervezetben.

A neurotranszmitterek nem találhatók meg az ételekben. A méhpempőben azonban jelen vannak úgy nevezett prekurzorok - előanyagok - melyek kombinációja beindítja termelődésüket.

A méhpempő gazdag összetétele képessé teszi a szervezetet a neuromediátorok szintetizálására.

A 10 legfontosabb neurotranszmitter

 • Acetilkolin
 • Szomatosztatin
 • Noradrenalin
 • Endorfinok
 • Szerotonin
 • Taurin
 • Enkefalin
 • Dopamin
 • Katekolamin
 • Kolecisztokinin
 • Adrenalin
 • Gamma-aminovajsav

Változókor

VáltozókorA menopauzát általában úgy határozzák meg, mint a menstruációs ciklus, alacsony össztrogénszinttel összefüggő kimaradását. Ez többnyire a 40-es évek vége vagy az 50-es évek közepe felé következik be, és a nő termékeny korszakának végét jelzi.

Ha a petefészkek már nem termelnek havi rendszerességgel petesejteket, elapad a szervezet ösztroténellátása, a menstruáció előbb rendszertelenné válik, majd teljesen megszűnik. Mellékhatásként jelentkezhet kellemetlen hüvelyszárazság, hőhullámok, fejfájás, kimerültség, illetve esetenként szokatlan érzelmi reakcióki. Összemennek a mellek mirigyszövetei, az alacsony ösztrogénszint nyomán csökkenhet a csontsűrűség, valamint a bőr és a haj is elvékonyodhat és kiszáradhat. A menopauzát gyakran hormonpótló terápiával kezelik az orvosok.

A méhpempő egy olyan természetes anyag, amely képes a rávenni a szervezetet az adott hiányzó hormon termelésére. Változókorban jelentősen - vagy akár teljesen - le tudja csökkenteni az ilyenkor jelentkező említett tüneteket.

Változókori problémákra méhpempőt

A méhpempőt rengeteg 45 év feletti hölgy előszeretettel fogyasztja, a változókor tüneteinek enyhítésére, vagy csontritkulás tüneteinek enyhítésére. A méhpempő olyan természetes növényi hormonokat tartalmaz, amelyek enyhítik, késleltetik a klimax tüneteit.

A poszt-klimaxos tünetek, mint a szívritmus és keringési zavarok, csontritkulás, túlzott szőrnövekedés- egy vizsgálatban, amit Szófiában a Nőgyógyászati Klinikán végeztek 2004-ben 3 hónapos méhpempő kúra után szinte teljes mértékben megszűntek.

Amennyiben nem kívánunk hormonkészítményeket nagy mennyiségben szedni csontritkulás miatt, a változókor kezdetétől két-három évente rendszeresen végeztessünk csontsűrűségmérést. Még akkor is, érdemes ha semmi jelét nem érezzük a csontritkulásnak. Az oszteoporózis ugyanis csak későbbi stádiumában jelentkezik fájdalommal.

A csontritkulás kockázatának minimálisra csökkentéséhez, fogyaszthatjuk a természetes ösztorgéntartalmú 100%-os tiszta méhpempőt.

Tudnivalók a változókorról

A változókor kezdetéhez hasonlóan, annak tartama is egyénenként különbözik. Az első tünetek jelentkezésétől a tünetek végleges lecsengéséig néha csak néhány év telik el, máskor azonban akár 10-12 évig is fennállhatnak a panaszok. A változókor időtartama átlagosan 5-7 évre tehető.

A lehetséges klimaxos panaszok egyénenként rendkívül változatosak, azaz a tünetek jellege, kezdete, tartama és erőssége minden nőnél más.

A hőhullámok, keringési zavarok, alvászavarok, verítékezés, fejfájás és súlygyarapodás már az utolsó menstruáció előtt jópár évvel is jelentkezhetnek, sok esetben akár évekig is eltarthatnak.

A női nemiszervek nyálkahártya sorvadása, általában csak néhány évvel a menopauza után válik láthatóvá. A hólyaggyengeség tünetei viszonylag kevesebb nőt érintenek.

A lelki problémák leggyakoribb megnyilvánulási formái a menopauza alatt, a nyomott hangulat, az ok nélküli szomorúság, a fokozott ingerlékenység és szorongás, a szexuális vágy csökkenése és a fáradékonyság.

A pszichés tünetek mellett, a lelki problémák testi tünetekben való megnyilvánulásai is jelentkezhetnek, amelyek a testi panaszokra való negatív érzelmi reakciókból, illetve a társadalmi környezet esetleges változásaiból adódhatnak.

Mi történik a hőhullámok alatt?

A női nemi hormonok közül az ösztrogének a ciklus szabályozásán kívül, egyebek között a test hőszabályozásában is szerepet játszanak.

A változókorban a szervezet ösztrogén-termelése minimális szintre esik vissza. Az ösztrogénhiány miatt a köztiagyban található hőszabályzó központ a hozzá befutó adatokból téves következtetéseket von le. Például egy normális hőmérsékletű helyiséget túlfűtöttnek ítél. Ennek következményeként a hőszabályzó központból érkező „utasítás” alapján az erek kitágulnak azért, hogy a feleslegesnek ítélt hőmennyiséget a fokozott vérkeringés segítségével elvezessék. Egyidejűleg fokozódik a verítékezés, mely a pórusokon keresztül a bőr hűtését segíti elő. A szervezet ezen fáradozásainak eredménye a hőhullám és a verítékezés, melyek a testhőmérséklet „normális” szintre való beállítását szolgálják. A tüneteket gyakran követi borzongás, fázás.

Még többet a Méhpempőről

A nyelv alatti felszívódás előnyei

A leírtak alapján, a Méhpempő javasolt fogyasztási módja a nyelv alatti lassú felszívódás. Ezen azt kell érteni, hogy a nyelv alatt kell tartani a Méhpempő, addig még lassan elolvad a szájban, még lassan felszívódik. Ha így adagoljuk, ez esetben gyorsan felszívódik az erekbe kerül, ha lenyeljük akkor az emésztórendszeren keresztül kerül a szervezetbe és sokkal lassabban szívódik fel és lassabban hat. A nyelv egy izmos szerv, ami a száj nagyrészét elfoglalja. A nyelv hátsó része vastagabb, itt találhatók az ízlelőbimbók, melyek segítségével érezzük az ízeket. A nyelv elülső része vékonyabb és mozgékonyabb. A nyelv alatt vannak a nyálkahártyák, melyen keresztül a hajszálerekbe jut, majd onnan a szervezetbe és így gyorsan hat.

Méhpempő íze

Méz és méhpempőA Méhpempő enyhén savas, keserű ízű táplálékkiegészítő. Az íze függ az éppen betakarított virágfajtájától, vagy a földrajzi helytől is, ahol gyűjtik a méhek a mézet. Nem mondthatjuk, hogy finom az íze, de elutasítást, vagy útálatot sem vált ki a fogyasztása. Néhány nap után, megszokjuk és az íze már nem zavarja a beteget.

Méhpempő videók

Cukorbetegség és a Méhpempő

Cukorbetegség és a Méhpempő

Cukorbetegség és a Méhpempő - Dr. Csomai Zita előadása

Videók böngészése >>


Liofílizálási eljárás

Friss méhpempő, vagy liofílizált méhpempő?

Méhpempő

A friss méhpempőt azonnal hűteni kell, és sötét helyen tartani. Így viszik el a liofílizálás helyszínére. Itt desztillált vízzel keverik, megszűrik. Ezután kerül liofílizáló készülékbe, amelyben forogva hűl -30 fokra, majd állandó nyomást biztosítanak. Ekkor felmelegítik a környezetet breitling replika plusz 45 fokra, így érik el, hogy a nedvesség a méhpempőből azonnal pára alakjában eltávozzon. Így egy mikrokristályos, por alakú anyagot kapunk.

Tovább olvasom >>


Teherbe esés

Miért nem megy a teherbe esés, amikor egészségesek vagyunk mindketten?

kisbaba

Nincs is rosszabb annál, ha a sikertelen teherbe esés miatt tehetetlennek replika óra rolex érzed magadat. Olvasd el ezt a cikket, és meg fogod érteni, hogy a mélyben rejlő, alattomos ok 70-80%-ban mindig ugyanaz. Ha ezt megértetted, tudsz ellene tenni. Remélem, visszakapod a reményt. Készen állsz?

Tovább olvasom >>